Produkter
Formering af kulturer i Viscubatoren
Formering af mælkesyrekulturer sker gennem følgende 5 stadier:
- Varmebehandling. Mælk tilsættes Viscubatorens beholdere, hvorefter denne bliver opvarmet til pasteuriseringstemperaturen, hvilket typisk er ca. 90 °C og holdt ved denne temperatur i 15 – 30 minutter
- Nedkøling til podningstemperatur. Efter pasteuriseringen nedkøles mælken til mellem 18 °C og 45 °C, alt efter hvilken bakteriesammensætning man vil benytte. Normal podningstemperatur for ostekulturer: 18 – 19 °C, for smørkulturer: 20 – 22 °C og for yoghurtkulturer: 42 – 45 °C
- Podning. Ved podning tilsættes en bestemt mængde og type bakteriekultur i blandingen. Der røres rundt i blandingen, for at fordele bakterierne i hele mælkemængden.
- Inkubation. Når podningen er sket begynder bakterierne at formere sig. Inkubationstiden afhænger bl.a. af hvilken type bakterier, der er i kulturen og varer mellem 3 og 20 timer. Når blandingen er begyndt at tykne, efter ca. 18 timer omrøres igen.
- Nedkøling af kulturen. Når kulturen har opnået den rette pH-værdi, nedkøles den til omkring 10 - 12 °C, for at forhindre bakterierne i videre formering